Læs mere om

Ladefogedgaardens historie


Ladefogedgaarden i Vejlby på det skønne Djursland blev opført fra en udstykket fra godset Hessel i 1735 i Vejlby lidt uden for Grenaa. Gårdens ejer kendes først fra 1829 og gården blev ejet af denne slægt igennem 5 generationer i alt 140 år.

I historiebøgerne

Ladefogedgaarden danner rammen for en af Danmarks historiens mest kendte justitsmord - den dyster hændelse i 1600 tallet, hvor Vejlbys præst, Søren Quist blev dømt og halshugget for mordet på sin gårdkarl. Steen Steensen Blicher har med sin bog "præsten i Vejlby" gjort sit til at holde eftertiden underrette om den stakkels præsts skæbne.

På film

I 1920 blev den først film optaget på Ladefogedgaarden naturligvis som stumfilm og den meget gamle og sarte film vises stadig ved ganske særlige lejligheder. I 1962 blev 2. filmatisering optaget, denne gang med Henrik Malberg som præsten der skulle henrettes. I slutningen af 60erne boede den kendte kunstmaler Poul Fureby på Ladefogedgaarden. I 1972 var det så Karl Stegger der stod til at miste hoved som præsten i Vejlby.  Af andre kendte skuespillere kan nævnes Jens Okking, Erik Wedersøe, Lisbeth Lindquist og mange flere. Og film budgettet var på hele 1,4 millioner.

En stenaldergrav

I starten af 1970erne overtog Karen Wenzel og hendes mand gården og igennem 17 år restaurerede de gården nænsomt og med respekt for gårdens oprindelse. Under denne restaurering fandt man også noget fra fortiden afdækket af jorden der stadig hører til gården. En ræv gravede nemlig menneskeknogler op og en arkæolog frit gravede en komplet og velbevaret stenaldergrav. Ladefogedmanden og hans gravkrukker kan i dag på fornem placering ses på Grenaa Museum.

Nutid

I dag ejes gården af Anders Chr. Gejlager og Katja Olsen. De overtog den historiske og meget smukke gård i 2020 med ønsket om at drive et bed and breakfast i de fantastiske omgivelser på Djursland. Samt at videreføre deres butik og cafe Inhouse Living. Katja er desuden en erfaren boligstylist, og har formået at bringe gårdes hyggelige stemning sammen med en eksklusiv oplevelse på gården såvel som i værelserne.

Ladefogedgaarden på Djursland
Ladefogedgaarden på Djursland
Ladefogedgaarden på Djursland | Gårdspladsen
Ladefogedgaarden på Djursland
Ladefogedgaarden på Djursland
Ladefogedgaarden på Djursland